Norsk jente, blogger og mote geek

Abonnement til din mobil

Abonnement til din mobil

Mobiltelefonen er blitt som en kroppsdel for mange av oss. Enten du nærmest er vokst opp med mobilen som din beste venn, eller om det er noe som ble introdusert for deg i mer voksen alder, så er mobiltelefonen noe de fleste av oss tar for gitt, og som er blitt en integrert del av hverdagen.

Men har du tenkt på hvor mye mobiltelefonen har endret livene våre? På kort tid er vi gått fra å kommunisere ansikt til ansikt, via fasttelefon og fax, til e-post og snapchat – fra smarttelefonen, selvsagt. Selv om jeg bare er i tjueårene selv, husker jeg at det var ganske så vanlig å bare løpe over til venner i nabolaget og ringe på for å høre om de var hjemme. I dag er vel dette noe er uvanlig – i alle fall for voksne. Vi sender gjerne en SMS på forhånd – og gjerne en SMS til for å si at vi står utenfor. Vi vil jo ikke forstyrre ved å bruke dørklokka!

Noe du kanskje ikke visste, var at den første smarttelefonen faktisk ble lansert på markedet så tidlig som i 1994. Det var den amerikanske teknologigiganten IBM som sto bak telefonen, som fikk navnet Simon. Den var stor og tung, og kostet hele $1,100 – det vil si $1,822, dersom vi inflasjonsjusterer beløpet. Det er en ganske dyr mobiltelefon! Men mobilselskapene var smarte den gang, som i dag. Dersom man tegnet et mobilabonnement kunne man nemlig få prisen ned i $900. Det er fortsatt mye penger, men sier jo litt om de spesielle prismekanismene som gjelder for mobil. Etterhvert har det nemlig blitt slik at det er ganske vanlig å betale en ny telefon gjennom en nedbetaling innebygd i et abonnement, og vi ser nå at dette strekker seg helt tilbake til tidlig 90-tall.

Hvordan velge riktig abonnement?

Det er mange ting å ta hensyn til når man skal velge abonnement til mobilen. For det første må man ta en vurdering på hvorvidt det er mer hensiktsmessig med et kontantkort enn et abonnement. Dersom man bruker mobilen svært lite, aldri surfer, eller kanskje har et abonnement dekket av jobben på et annet nummer, og bare ønsker å beholde sitt private nummer, er nok et kontantkort å foretrekke. Men så snart man begynner å bruke mobilen, blir det fort dyrt å ha et kontantkort.

Blant abonnement er det viktig å tenke på hvor mye data man bruker. Dette forbruket tar en større og større del av kaka, ved at vi bruker apper for det meste. Husk imidlertid at fri roaming i EU også vil ta av din inkluderte data, så selv om du er reiser mye utenlands, vil det bruke av din totale datapakke.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *