Norsk jente, blogger og mote geek

Mobilabonnement i 2018

Mobilabonnement i 2018

Jeg var en av de heldige som startet med å selge Netcom-mobiler allerede på 90 tallet. Det var dyrt. Bare mobilen kostet mange tusen kroner, og med tanke på at de ikke hadde dekning alle steder var dette dyrt. De som kom med de store klossene av noen NMT-mobiler kunne bytte disse inn i små nye mobiler. Abonnementet som fulgte med kostet det samme som det gjør i dag, og da kan man jo tenke seg hvor dyrt det var den gangen. I dag får man jo så mye mer med i abonnementet.

Det er vel noe sånt som 13 mobiloperatører bare i Norge. Stort sett er det nok likt det som tilbys av abonnementer, men det som legges vekt på er oftest fri bruk av f.eks. MMS, SMS og selvfølgelig tale. Det er også lagt vekt på hos mange operatører at man har fri bindingstid. Andre ting som vektlegges er hvor mye GB som kan brukes fritt i EU uten ekstra tillegg i prisen.

Mobilprodusenter

Den største mobilprodusenten er Samsung. Og nest etter den kommer Apple. Men det er noen japanske produsenter som har kommet opp veldig den siste tiden og det er Huawei,
Oppi og Xiaomi. Apple har 11, 4 % av markedet mens Huawei har begynt å puste dem i nakken med sine 10, 2 %.

Hva inngår i et abonnement

Noen kjøper subsidiert mobiltelefon da har man en bindingstid på 12 måneder. Selvfølgelig får man da en mobil til en pris som er overkommelig, spesielt hvis man ønsker en mobil som er dyrere enn det man i utgangspunktet ikke har råd til.

Mange mobilabonnement har et tilbud om at man kan bytte ut telefonen til en bedre modell. Andre ting som er verdt å merke seg i et abonnement er det de kaller «Fri familie» , der man legger inn de familiemedlemmene man vil kunne ringe gratis til. Det er også datapakker, sms-pakker som kan ligge i et slikt abonnement. For å finne ut hvilket som passer for seg er det programmer man kan laste ned å se hva som lønner seg. Her er det kalkulatorer der man legger inn sitt bruk og finner dermed ut hva som passer for hver og en. Dette er en gunstig måte å finne ut hvilket abonnement du skal ha om du kan definere deg som lite bruker, middels bruker eller stor bruker.
Uansett det er alltid et abonnement som passer for deg.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *