Norsk jente, blogger og mote geek

Vintermote du må få med deg i 2017!

Vintermote du må få med deg i 2017!

De fleste er sikkert vant med å tone ned fargene når sommersesongen er over og kulda setter inn. Selv har jeg lagt bort shorts og tynne overdeler og fylt klesskapet med ullgensere, kåper, vinterjakker og selvfølgelig superundertøy og ullsokker. Noen klassikere følger med meg fra sesong til sesong, men når vinteren først er her for alvor, er det jo også gøy å prøve ut noen nye trender innimellom. Derfor har jeg tatt for meg noen av de trendene innen vintermote jeg liker aller best i 2017.

Romkappløpet

I 2017 sier vintermoten at romfart er inn. Ja, du hørte riktig. Yves Saint Laurent har kjørt klare space-referanser i sin kolleksjon, og til og med Chanel klinte til med et par Mylar-inspirerte sjal. Den store romhelten når det gjelder vintermote er nok allikevel Paco Rabanne, med glitrende rominspirerte rustningkjoler som gjør deg klar til avgang i 2017! Ikke langt etter fulgte Loewe med dype utringninger, alienaktig sminke og dype utringninger, mens Maison Margiela og Bottega Veneta fulgte etter med elegante aftenkjoler med mer klassiske snitt.

Suksess i buksedress

Denne trenden tror jeg nok henter en tydelig inspirasjon fra det amerikanske presidentvalget, og her har nok foregangskvinnen vært tidligere presidentkandidat Hilary Rodham Clinton. Fra Stella McCartney til Victoria Beckham – moteverdenen var nok ikke like mottakelig for Trump, og derfor har mange valgt å dra frem buksedressen i en hyllest til kvinnen som kunne ha blitt USAs første kvinnelige president. På catwalken har vi sett tolkninger fra Céline og Hérmes, hvor sistnevnte velger å gå for en slankere figur på dressjakkene. Haider Ackermann gjør en futuristisk tolkning av skulderputene og snittet er asymmetrisk. Også hos Alexander McQueen eksperimenteres det med symmetrien, og det kan se ut som om slengbuksene også skal med inn på kontoret. Marni velger fargen lilla og symmetri, men det er Jil Sander som ringer juletiden inn med en rød, luftig buksedress selv nissemor vil misunne deg.

Dette kan du dra frem

Trender varer ikke evig, og dette gjelder også for vintermoten i 2017. Nå er det ikke sånn at jeg handler alle klærne mine nye og i high streets, selv om jeg sikkert kunne likt det. Når det gjelder space age stilen, har det allikevel ikke vært vanskelig å finne gjennomsiktige, skinnende eller glitrende plagg i vanlige butikker, og mange av oss har sikkert allerede en transparent regnjakke liggende. Denne er perfekt for mid-season, før det blir for varmt, og man får lett tak i en. Det er nå vi skal hjem og rappe noen av mammas gamle dressjakker, og hvis du finner en av pappas store røde dresser fra 80-tallet, slipper du kanskje å spare til en tur innom Jil Sander.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *